söndag 26 april 2009

Lördag på Koster

Vaknar redan klockan sex av att pappa springer i trapporna. Vid halv nio skramlar han demonstrativt med kastrullerna i köket och jag går upp. Jag gör omeletter till oss och vi äter valnötsbröd, juice, kaffe, bulle och yoghurt.
Vi går ut och går. Pappa vill titta på sjöfåglar och jag vill klappa fåren. Mamma och jag tävlingsspringer, men jag är snabbare på korta sträckor. Försten till röda huset får en glass! Ropar pappa och mamma och jag springer på grusvägarna och stigarna. Havsbandet är långt ute i sanden så mamma och jag går på havsbotten. Snäckorna krossas under våra skor. Vi går bland krokiga, flätade björkar på bäddar av vitsippor och blåsippor. Pappa går en omväg längsmed klippblocken men vi möts vid tältplatsen.
En flakmoped kör förbi med hö och vatten och på andra sidan skogen kan vi höra fåren bräka.
När vi kommer hem lagar pappa lunch och idag är det så bra väder att vi äter ute på altanen. Getingarna vill också smaka. Sedan förvandlas vi till soldyrkare och ligger raklånga tills dess att jag får en flis i fingret. Vi triumferar när Strandkanten är öppet. En restaurang bland fiskebodarna vid hamnen. Vi dricker öl och äter nachos bland bryggorna i eftermiddagssolen.
På kvällen lagar pappa fisk och vitvinssås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar